Asociațiile de proprietari se revoltă împotriva O.U.  4/2017

Asociațiile de proprietari se revoltă împotriva O.U. 4/2017

Liga asociaţiilor de proprietari Habitat avertizează că majorarea CAS şi CASS va duce la cheltuieli care se vor reflecta în cotele de întreţinere plătite de proprietari.

Conform unei analize publicate de Liga Habitat, în luna iulie, pentru o sumă netă de o sută de lei, angajatul avea o contribuţie de 43 de lei, iar angajatorul 32 de lei, reprezentând un total de 175 de lei pentru cheltuielile salariale. În august, pentru aceiaşi o sută de lei, angajatul ar urma să aibă o contribuţie de 43 de lei, iar angajatorul 306 lei, ceea ce ar creşte la un total de 449 de lei cheltuielile salariale. Liga Habitat evidenţiază că în aceste condiţii, diferenţa dintre cheltuielile salariale ar urma să fie de 274 de lei.

”Şi, dacă ne gândim la o asociaţie mică, de doar zece apartamente, atunci vedem cum statul scoate din buzunarul fiecărui proprietar încă 27 de lei! În ce logică se poate încadra ideea ca la 100 de lei plătiţi mai dai 349 lei la stat?”, se întreabă reprezentanții Ligii Habitat.

Totodată, Liga Habitat apreciază că majorarea CAS şi CASS reprezintă o decizie luată fără a vedea ce efecte vor exista asupra asociaţiilor de proprietari.

”Ordonanţa de urgenţă 4/2017 a fost adoptată fără a fi respectată obligaţia de a fi pusă în dezbatere publică minim zece zile. Această ordonanţă este neconstituţională şi trebuie abrogată urgent! Ordonanţa afectează puternic funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Am respins ideea când a fost doar zvon şi o respingem şi acum când este publicată în Monitorul Oficial. Când asemenea suprataxări aberante sunt numite ‘măsuri pentru asigurarea dreptului la pensie şi la sănătatea medicală’, nu este altă soluţie decât demisia iniţiatorilor”, subliniază sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*