Internele, Apărarea şi SRI confirmă: 152.000 de pensionari, adică 3% din total, au o pensie medie de 3.600 de lei pe lună

Internele, Apărarea şi SRI confirmă: 152.000 de pensionari, adică 3% din total, au o pensie medie de 3.600 de lei pe lună

Scandalul pensiilor militare scoate la iveală, pentru prima dată, nivelul pensiilor medii ale foştilor militari, poliţişti şi angajaţi ai SRI. Cea mai mare pensie medie o au foştii angajaţi ai SRI, care primesc, în medie, câte 4.500 de lei pe lună, iar cel mai mic nivel este în rândul foştilor poliţişti, de 3.100 de lei pe lună.

Aproape 152.000 de pen­sio­nari, care reprezintă mai puţin de 3% din totalul ce­lor 5,2 milioane de pen­sio­nari din România, con­sumă anual 6 miliarde de lei, adică peste 10% din cheltuielile totale ale statului cu pensiile (de 57 mld. lei). Ei sunt foşti angajaţi ai Internelor, Apărării sau ai Serviciului Român de Informaţii.

Pensionarii militari au pensie medie de peste 3.600 de lei, care este de 3,6 ori mai mare decât pensia medie încasată de majoritatea pensionarilor din România (de 982 de lei), care primesc pensii pe principiul contributivităţii.

Pe de altă parte, pensia medie din România de 982 de lei este în prezent de peste două ori mai mică decât nivelul salariului unui angajat plătit la nivelul mediu pe economie.

sursa: ziarulfinanciar.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*