IPJ Cluj: intervenții în peste 600 de evenimente semnalate de cetăţeni

IPJ Cluj: intervenții în peste 600 de evenimente semnalate de cetăţeni

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, în perioada 31 iulie – 6 august, acţiuni în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului. Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi investigarea criminalităţii economice au efectuat acţiuni specifice muncii de poliţie pe raza localităţilor urbane, dar şi în mediul rural.

Potrivit IPJ Cluj, poliţiştii din dispozitivele de siguranţă publică au intervenit la peste 600 evenimente semnalate de cetăţeni, din care 526 semnalate prin apelarea numărului unic de urgenţă 112. În cadrul acţiunilor, 9 persoane au fost depistate în flagrant, precum şi o persoană urmărită. Faţă de 5 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni au fost luate măsuri preventive.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii de ordine publică au aplicat 73 sancţiuni contravenţionale, dintre care 56 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere rutiere pentru fluidizarea traficului, impunerea respectării normelor rutiere de către toţi participanţii la trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Aceştia au aplicat 326 sancţiuni contravenţionale, dintre care 157 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 169 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemeni, au reţinut 52 permise de conducere şi au retras 9 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au fost prezenţi şi în zona evenimentelor care s-au derulat pe raza judeţului Cluj, care au angrenat un număr mare de persoane, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii publice. În perioada 3-6 august, pe timpul desfăşurării festivalului Untold 2017, poliţiştii au desfăşurat misiuni specifice de menţinere a ordinii publice, de fluidizare şi restricţionarea temporară sau devierea traficului rutier pe traseele şi în zonele de desfăşurare a concertelor, precum şi controlul tehnic antiterorist.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*