Guvernul vrea să mărească impozitele pentru firmele străine. Adio investitori?

Guvernul vrea să mărească impozitele pentru firmele străine. Adio investitori?

Prin proiectul de modificare a Codului Fiscal făcut public luni, Guvernul Tudose își afirmă și intenția de a majora impozitele datorate de firmele străine. Este vorba de impozitul pe reprezentanță, care ar urma să crească, de la 1 ianuarie 2018, cu circa 20%.

Din același proiect al ministerului condus de Ionuț Mișa a reieșit majorarea accizelor la combustibili, de la 1 septembrie 2017, fapt care va antrena o creștere a prețului la pompă de cel puțin 45 de bani/litru.

Guvernul vrea să aducă mai multe modificări capitolului din Codul fiscal referitor la impozitarea veniturilor nerezidenților și reprezentanțelor firmelor străine.

Una dintre modificări privește art. 236, care stabilește impozitul pe care trebuie să-l plătească, pentru un an fiscal, fiecare reprezentanță. Impozitul ar urma să crească de la echivalentul a 4.000 de euro la suma de 22.000 lei.

O altă modificare privește modul de plată a impozitului. În prezent, Codul fiscal permite persoanelor juridice străine să plătească impozitul pe reprezentanță în două tranșe egale, până la datele de 25 iunie și 25 decembrie, inclusiv. Potrivit proiectului MFP, firmele străine vor trebui să plătească într-o singură tranșă, „până în ultima zi a lunii februarie inclusiv” a anului de impunere.

sursa: digi24.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*