Proiect de lege: 100 de euro alocaţia per copil!

Proiect de lege: 100 de euro alocaţia per copil!

Un proiect de lege iniţiat de un senator prevede majorarea alocaţiei pentru copii la 100 de euro. Condiţia este ca beneficiarii să nu aibă absenţe la şcoală.

“Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toţi vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absenţe la şcoală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii şi pe copii să înveţe. Dacă fiecare copil va frecventa gradiniţa, şcoala primară, liceul şi o facultate, nivelul de educație va creşte simțitor”, a declarat senatorul Ioan Agrigoroaei, citat de Romaniatv.net.

Potrivit acestuia, banii nu vor fi viraţi într-un cont al părintilor sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinație precisă: 30% pentru îmbrăcăminte, 30% pentru alimente, 25 pentru bunuri care contribuie la educaţie (cărţi, reviste, internet, computer, echipament sportiv), 15% tabere sau excursii educaţionale”.

Proiectul este semnat de trei parlamentari şi propune modificarea şi completarea art.3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*