Elevii claselor a V – a vor avea „îndrumare”, în loc de manuale!

Elevii claselor a V – a vor avea „îndrumare”, în loc de manuale!

Elevii claselor a V-a nu vor avea manuale şcolare, în primele două luni ale acestui an şcolar. Vor avea, în schimb, îndrumare, a precizat ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Ministrul a explicat că situaţia a fost generata de o dezinformare din Ministerul Educaţiei şi că va fi soluţionată săptămâna viitoare, „prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”, informează News.ro.

Până acum, Liviu Pop a susţinut în multe rânduri că toți elevii, inclusiv cei de la clasa a V-a, vor avea toate manualele în 11 septembrie.

„Lucrăm la soluții. Săptămâna viitoare fac informarea în Guvern. Va trebui sa luăm niște decizii la nivel de minister, pentru că sunt părtași la neregulile din licitații. Mai pe românește, toate manualele cu excepția clasei a V- a sunt deja în școli. La clasa a V-a, pentru primele doua luni avem soluția de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în așa fel încât, odată cu finalizarea contestațiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului școlar”, a declarat ministrul Educației, citat de Hotnews.ro.

Premierul i-a cerut lui Liviu Pop să-i explice care sunt problemele legate de manualele pentru clasa a V-a.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*