Ministerul Dezvoltării: rechizite școlare  pentru 365.000 copii fără posibilități materiale

Ministerul Dezvoltării: rechizite școlare pentru 365.000 copii fără posibilități materiale

Ministerul Dezvoltării a anunțat joi că 365.000 de copii fără posibilități materiale vor beneficia de rechizite școlare din fonduri europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, potrivit Agerpres.

De pachetul de rechizite, inclusiv ghiozdane, vor beneficia aproximativ 365.000 de preșcolari și școlari care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (AM POAD) din cadrul MDRAPFE a lansat Ghidul solicitantului „Acordarea de materiale scolare pentru anul școlar 2017/2018” POAD, pentru un proiect în valoare de 6,75 milioane euro prin care vor fi oferite rechizite școlare unui număr de aproximativ 365.000 de copii defavorizați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, pentru anul școlar 2017 – 2018, se arată în comunicat.

POAD vine în completarea Programului Național de Rechizite Școlare finanțat de la bugetul de stat și derulat în fiecare an de Ministerul Educației Naționale.

Proiectul vizează creșterea participării la cursuri a elevilor fără posibilități materiale și prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii de către aceștia.

Ministerul Educației Naționale va implementa proiectul la nivel național, în parteneriat cu inspectoratele școlare din întreaga țară.

edu.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*