Cursuri de calificare puține și perimate în județul Cluj

Cursuri de calificare puține și perimate în județul Cluj

Cluj se numără printre judeţele în care Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează, în luna septembrie, cele mai puţine cursuri de calificare. Cu doar două cursuri – de coafor, respectiv de competenţe informatice, pentru câte 14 persoane fiecare – Clujul devansează doar judeţele Buzău (un singur curs, pentru 14 persoane), Harghita, Covasna, Caraş-Severin şi Neamţ (unde nu se organizează nimic), şi se află în aceeaşi situaţie cu Ilfovul. Pentru comparaţie să spunem că cele mai multe cursuri, respectiv cei mai mulţi participanţi se preconizează în judeţele Vrancea (196 persoane), Timiş (184), Brașov (182), Dâmbovița (182) sau Olt (155).

Conform datelor publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în septembrie vor fi organizate, în toată ţara, 194 de programe de formare profesională, pentru 3.473 de persoane.

Programele cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări cum ar fi cele de ospătar (chelner), respectiv vânzător în unități de alimentație (280 persoane), lucrător în comerţ (185), inspector (referent) resurse umane (174), frizer, coafor, manichiură, pedichiură (157), operator introducere, validare şi prelucrare date (157), bucătar (153), agent de securitate (151), contabil (123) sau instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze (105).

Cursurile sunt gratuite, iar pentru detalii cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa (AJOFM Cluj – Cluj-Napoca, str. G. Coşbuc nr. 2).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*