Ajutor pentru crescătorii de ovine. Ca să nu mai ardă lâna, vor primi un leu pe fiecare kilogram vândut!

Ajutor pentru crescătorii de ovine. Ca să nu mai ardă lâna, vor primi un leu pe fiecare kilogram vândut!

Crescătorii de ovine care și-au depus actele pentru ajutorul de minimis, vor primi sprijin de 1 leu/kg lână comercializată către un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii. Până la această dată s-au înscris în Program aproximativ 32.000 de beneficiari pentru o cantitate totală de lână de 22,2 mii tone.

În perioada următoare, reprezentanții direcțiilor pentru agricultură județene, împreună cu reprezentații Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie, vor verifica existența exploatațiilor pentru crescătorii de ovine înscriși în program.

Ulterior, după controlul administrativ, se vor depune la direcțiile pentru agricultură documentele justificative de plată, până la 1 iulie 2018. Documentele justificative de plată sunt factura sau fila din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată.

Schema de ajutor de minimis are o finanțare de 36 de milioane de lei, iar banii se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinație Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prevăzute pe 2018.

Valoarea ajutoarelor de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăși 15.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului actual (2018) și în cele două exerciții precedente (2016, 2017). Derularea sprijinului se face prin direcțiile județene sau a municipiului București.

Sumele se plătesc într-o singură tranșă anuală. Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, persoanele juridice și orice forme asociative cu personalitate juridică.

Beneficiarii trebuie să dețină o exploataţie de ovine înregistrată în Registrul Național al Exploatațiilor și să facă dovada comercializării cantității de lână pentru care solicită acordarea sprijinului.

Sursa: ziuadecj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*