Bilanț IGSU pentru furtunile din 3 septembrie

Bilanț IGSU pentru furtunile din 3 septembrie

Pompierii militari au intervenit duminică şi în cursul nopţii de duminică spre luni în 17 judeţe şi municipiul Bucureşti pentru înlăturarea efectelor negative generate de vântul puternic, ploile abundente şi vremea rea.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 62 localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Neamţ, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Vâlcea. Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale, pentru degajarea a 172 de arbori doborâţi de vânt şi pentru evacuarea apei din 13 locuinţe, 8 curţi şi 5 subsoluri. De asemeni, intervenţiile au vizat înlăturarea efectelor generate de cele 114 acoperişuri ale unor imobile afectate din cauza vântului puternic.

Cele mai multe situaţii de urgenţă s-au înregistrat în judeţul Cluj, unde pompierii militari au intervenit pentru degajarea a 30 de copaci şi pentru evacuarea apei din 10 locuinţe şi 3 subsoluri. Din cauza vântului puternic, au fost afectate parţial 105 acoperişuri de case şi 5 acoperişuri ale unor blocuri. De asemeni, în judeţul Harghita au fost semnalate probleme în 7 localităţi (Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Corbu, Băile Tuşnad, Suseni şi Bixad) şi s-a intervenit pentru degajarea a 50 copaci căzuţi – informează IGSU.

Având în vedere că şi în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, IGSU recomandă cetăţenilor ca pe timpul manifestărilor vântului puternic să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, IGSU recomandă ca parcarea autoturismelor să se facă în zone ferite, la distanţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*