Doar 60% dintre candidații la Școala de Poliție au trecut de probele sportive

Doar 60% dintre candidații la Școala de Poliție au trecut de probele sportive

Sportul românesc este la pământ. Baza de selecție scârțâie din toate încheieturile, condițiile sunt inexistente, iar generația tânără este una sedentară. E bine însă că avem Manual de Educație Fizică!

Dincolo de rezultatele sportive din ultimii ani (la nivel de echipe și reprezentative), de fapt lipsa rezultatelor, o dovadă în plus o constituie faptul că doar 60% dintre candidați au trecut de probele sportive la concursul de admitere 2017 organizat de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Asta deși baremurile nu au fost extraordinar de exigente.

În perioada 4-7 septembrie, cei 555 de tineri înscriși la concursul de admitere 2017 organizat de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca au avut de trecut de probele eliminatorii: verificarea medicală şi probele sportive.

La finalul celor patru zile, 323 de candidați – 58,2% dintre cei înscriși – au rămas în concurs: 80 de fete (37% dintre cele 216 înscrise), respectiv 243 de băieți (72% dintre cei 339 înscriși).

Dintre cei 6 tineri care s-au înscris pentru cele 6 locuri destinate etniei rome, niciunul nu a trecut de probele fizice, în vreme ce, dintre cei 10 candidați înscriși pe cele 3 locuri pentru alte minorități, un număr de 9 vor susține proba scrisă.

Proba scrisă de verificare a cunoștințelor de limba română și o limbă străină (engleză sau franceză) va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, începând cu ora 10.00, fiind folosite două locații: Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – str. Corneliu Coposu, nr. 89-91, și Liceul Tehnologic nr. 1 – str. Maramureşului, nr. 165/A. Rezultatele vor fi afișate în aceeași zi.

Foto: Școala de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*