N-avem bani, dar  vă dăm o pensie în plus! Fiecare pensie va trebui recalculată.

N-avem bani, dar vă dăm o pensie în plus! Fiecare pensie va trebui recalculată.

Legea pensiilor ar urma să fie finalizată şi să intre în vigoare de la 1 octombrie, potrivit graficului anunţat de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Ar putea fi introdusă şi a 13-a pensie, urmând ca fiecare pensionar să primească anual încă o pensie în plus.

Potrivit ministrului Muncii, fiecare pensie aflată în plată va trebui recalculată, însă nici o pensie nu va fi scăzută.

„Trebuie să facem o noua lege a pensiilor cu care vom veni în octombrie, nu e normal să ieşi în 2010 cu o pensie mai mare decât unul care iese în 2011, e o nebunie, un haos în sistem… după această lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, nici una în jos… asta presupune un efort din partea funcționarilor casei de pensii şi foarte multe modificări în administrarea caselor de pensii. Avem de gând ca în perioada următoare să facem o restructurare a ceea ce înseamnă activitatea din toate instituțiile care sunt în subordinea Ministerului Muncii, nu mă refer la faptul că va trebui să dăm oameni afară, dar va trebui să gândim altfel direcţiile respective”, a declarat Olguța Vasilescu, la RomâniaTV.

Ministrul a amintit şi de scăderea vârstei de pensionare pentru femeile care au peste trei copii, aceasta fiind o măsură de stimulare a natalității.

sursa: romaniatv.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*