Pentru PSD, negativul este pozitiv!

Pentru PSD, negativul este pozitiv!

Publicate cu întârziere pe site-ul Ministerului Finanţelor, datele din proiectul de lege privind rectificarea bugetară anunţată „pozitivă” de PSD arată de fapt un minus la venituri şi o creştere a deficitului. Astfel, cifrele publicate de Ministerul Finanțelor vineri seară, după ora 22 (un obicei care devine o emblemă a PSD), arată că pozitivul PSD este, de fapt, negativ.

Mai exact, potrivit proiectului de act normativ „bugetul de stat pe anul 2017 se diminuează la venituri cu suma de 1.326,5 milioane lei, la cheltuieli se diminuează cu suma de 347,7 milioane lei, iar deficitul se majorează cu suma de 978,8 milioane lei”. Asta în condițiile în care investițiile sunt deja la minimul ultimului deceniu. Finanţele estimează venituri mai mici din impozitul pe profit, impozitul pe venit, ba chiar şi din taxa pe valoare adăugată, anunță CAPITAL.

În contextul în care Ministerul Apărării a anunţat că nu mai are bani pentru plata salariilor, ministrul Finaţelor, Ionuţ Mişa, a prezentat vineri proiectul de rectificare bugetară. Astfel, Guvernul Tudose a tăiat bani de ministerele Dezvoltării Regionale, Transporturilor, Fondurilor Europene şi Comunicaţiilor, fără ca ministrul Ionuţ Mişa să prezinte şi sumele pierdute de acestea, constată GÂNDUL. Mişa s-a lăudat că rectificarea bugetară este una pozitivă, dar optimismul afişat de ministrul Finanţelor se bazează pe estimări de creştere economică.

Guvernul ia însă bani de la ministerele principale responsabile cu investiţiile – Transporturi, Dezvoltare – şi dă bani în plus la SRI, Ministerul Public, Justiţe şi Interne. Ministerul Agriculturii, MAI, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, SRI, Preşedinţia şi cele două Camere ale Parlamentului, au primit bani în plus, în special pentru plăţi de salarii, afirmă ADEVĂRUL. În cazul parlamentarilor, explicaţie pentru suplimentarea bugetului este simplă: din luna iulie, senatorii şi deputaţii au fost primii care au beneficiat de majorările salariale oferite de Lia Olguţa Vasilescu (ministrul Muncii). În plus, sute de foşti parlamentari beneficiază de pensii speciale, care se ridică la peste 20 de milioane de lei anual, sume plătite tot de Senat şi de Camera Deputaţilor.

sursa: ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*