Burse pentru olimpicii care rămân în România

Burse pentru olimpicii care rămân în România

Aproximativ 270 de olimpici vor putea beneficia de burse de până la 3.500 de euro pe an dacă vor rămâne să studieze la universităţile din România, potrivit ministrului Cercetării, Lucian Georgescu. Acesta a precizat că banii vor ajunge la studenţii beneficiari cel mai probabil în mai multe tranşe.

Ministrul Cercetării şi Inovării a afirmat că a fost aprobată finanţarea privind acordarea de burse olimpicilor care devin studenţi ai universităţilor româneşti şi rămân să studieze în cadrul acestora până la absolvire.

“Bursa este de 3.500 de euro pe an pentru locul I la olimpiada internaţională, de 3.000 la naţională şi coboară, iar studentul trebuie să fi obţinut cel puţin odată această poziţie, la o olimpiadă naţională sau internaţională”, a spus ministrul Lucian Georgescu, precizând că sunt 250-270 de persoane care îndeplinesc condiţiile şi care ar putea să se înscrie.

“Ca şi angajament, ei trebuie să rămână la studii pe toată perioada de studii în universitatea în care s-au înmatriculat. După absolvire nu mai au obligaţii pentru că depinde de jobul pe care şi-l găsesc, ei pot găsi ceva în România sau în alte state”, a mai adăugat ministrul Georgescu citat de news.ro.

Potrivit ministrului Cercetării, măsura este menită să îi atragă pe cei mai buni elevi către universităţile româneşti.

Pe lângă aceste burse, studenţii din universităţile care vor efectua activităţi de cercetare vor beneficia şi de alte finanţări.

ziare.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*