Seminar Internațional Aikido, la Cluj

Seminar Internațional Aikido, la Cluj

Peste 500 de practicanți de Aikido sunt prezenți la Cluj-Napoca în acest weekend (15-17 septembrie 2017), cu prilejul unui seminar internațional, aniversar. Evenimentul se desfășoară în Sala de sport a Liceului cu program sportiv, de pe str. Arinilor, nr. 9, Cluj-Napoca.

Fundația Română de Aikido Aikikai aniversează 20 de ani de când a luat ființă, 20 de ani de când organizează antrenamente de Aikido, seminarii naționale și internaționale, precum și alte activități care duc spre valorile promovate de această artă marțială.

Seminarul din acest final de săptămână reunește participanți din România și din alte 20 de țări: Japonia, Statele Unite, Olanda, Spania, Germania, Anglia, Polonia, Macedonia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Danemarca, Grecia, Republica Moldova, Serbia, Elveția, Franța etc.

În cele 3 zile de seminar, participanții vor fi pe tatami în 12 antrenamente conduse de 5 maeștri de Aikido, iar la finalul evenimentului va avea loc o sesiune de Embukai, adică, de demonstrații.

Instructorul principal invitat e Mitsuteru Ueshiba. El este, descendent al lui O’Sensei (stranepotul lui). Mai mult, este si cel care detine functia de conducere a centrului mondial al aikido-ului: Hombu dojo-cho. Prin urmare, este o incantare si o onoare sa participe la aniversare in calitate de instructor principal.

De asemenea, instructori invitati, care conduc cate doua antrenamente fiecare, sunt:

Ulf Evenas shihan 7 dan (Suedia)
Kei Izawa sensei 6 dan (SUA)
Michele Quaranta shihan 6 dan (Elvetia)
Wilko Vriesman shihan 6 dan (Olanda)

Publicul are acces gratuit la toate antrenamentele si la demonstratii. Din tribune se poate urmari intregul eveniment. La acest seminar pot participa Aikidoka de la nivel incepator pana la avansati cu centura neagra.

Seminarul International Aniversar este pe lista evenimentelor care promoveaza Saptamana Europeana a Sportului, un proiect realizat la initiativa Comisiei Europene, al carui partener strategic este Federatia Internationala de Aikido.

Pe scurt despre Aikido: este arta martiala care foloseste forta adversarului si nu a celui atacat, astfel ca poate fi practicata de oricine; este o arta fara competitii, iar principiul e ca singura competitie pe care o are un practicant e cu sine insusi; a inceput sa fie promovat de Steven Seagal in filmele in care a jucat; in present, Aikido-ul se practica in toate tarile lumii.

Parteneri ai seminarului sunt: Primaria Cluj-Napoca, Universitatea Babes-Bolyai, Liceul cu program Sportiv Cluj. Multumiri pentru sprijin: Casa de Cultura a Studentilor, Punct Media, Ciorchin, Algo, Compania de Tango Cluj, BeActive, Revmix, PAD si Nobori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*