Duminică, vremea a făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară

Duminică, vremea a făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară

Duminică după masa, vremea a făcut ravagii în 12 judeţe din vestul, centrul şi nordul ţării unde au avut loc furtuni de o violenţă nemaiîntâlnită pentru România.

În judeţul Alba, vântul puternic a doborât cel puţin 50 de copaci. Mai multe maşini au fost avariate, iar autorităţile anunţă că deocamdată nu sunt victime.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, cel puţin opt acoperişuri de blocuri au fost smulse de vânt.Rafalele au ajuns la 90 km/oră. Vântul puternic a doborât 50 de copaci, mulţi dintre ei lovind autoturisme. Mai mult, câteva artere au fost blocate de copaci. În numai o oră, peste 50 de oameni au sunat la numărul unic 112 pentru a semnala probleme cauzate de vreme.

Vremea a făcut ravagii şi în judeţul Cluj, acolo unde o parte din acoperişul spitalului din Huedin a fost luat de vânt, iar zeci de copaci au fost doborâţi la pământ.

”Au fost multe incidente, foarte multe apeluri primite. Probleme foarte multe au fost în zona Huedin, Mărişel, Beliş, Negreni şi Valea Drăganului. În zona Dej un acoperiş a căzut pe mai multe maşini. O parte din acoperişul spitalului din Huedin a fost luat de vânt. În Cluj-Napoca au foarte multe apeluri cu probleme la acoperişuri şi copaci căzuţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea.
Zonele afectate din Cluj sunt: Apahida, Bonţida, Buza, Căianu, Cămăraşu, Cătina, Ceanu Mare, Chiuieşti, Cojocna, Fizeşu Gherlii, Frata, Geaca, Jucu, Mica, Mociu, Pălatca, Sânmărtin, Suatu, Ţaga, Tritenii de Jos, Unguraş, Viişoara.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş intervine în Baia Mare, acolo unde zeci de acoperişuri de blocuri au fost smulse de rafalele de vânt. Vremea rea a doborât la pământ şi copaci.

Pompierii acţionează pe raza oraşului Baia Mare, în mai multe zone, pentru înlăturarea copacilor căzuţi şi a acoperişurilor de bloc smulse de vânt.Autorităţile anunţă că nu au fost semnalate victime. În jur de 10 acoperişuri au fost doborâte de vânt.

Mai multe acoperişuri de bloc au fost doborâte de vijelii, pe carosabil, în urma unei vijelii puternice care a început, duminică după.amiaza, în judeţul Bistriţa. În municipiul Bistriţa, zeci de străzi au rămas fără curent electric, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit ISU Bistriţa, un acoperiş de bloc a fost luat de vijelie, iar mai multe bucăţi din acoperişuri au căzut pe carosabil. S-au înregistrat două decese. Totodată, ISU anunţă că zeci de străzi sunt fără curent electric. În Bistriţa furtuna a început duminică, în jurul orei 18.30.

10 drumuri au fost blocate în judeţul Bihor de copacii doborâţi de furtuna puternică, iar în Vadul Crişului un copac a căzut pe calea ferată. 37 de localităţi din judeţ sunt afectate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, vremea rea a produs probleme în 37 de localităţi din judeţ. Au fost zece situaţii în care drumurile au fost blocate de copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Corniţel, Chişcău, Băiţa, Arieşeni, Coada Lacului, zona Boga Padiş, Stâna de Vale, Valea Brătcuţei, Beiuş, Aleşd. La Vadul Crişului un copac a căzut pe calea ferată, dar a fost înlăturat. 37 de localităţi sunt afectate prin copaci căzuţi, stâlpi de electricitate căzuţi, acoperişuri afectate. În momentul de faţă au fost doborâţi 45 de copaci, inclusiv în Oradea. Zona cea mai afectată este sudul judeţului. Sunt mobilizaţi peste 40 de pompieri militari cu 12 autospeciale din cadrul a 5 subunităţi.

mediafax.ro

Foto: stiridecluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*