Rotarienii  din Dej și-au pus inima la treabă!

Rotarienii din Dej și-au pus inima la treabă!

Anticipând Ziua Mondială a Inimii, care va fi marcată în data de 29 septembrie, Rotary Club Dej și Primăria Municipiului Dej au organizat și în acest an Promenada Inimilor, proiect ce își propune să încurajeze cetățenii orașului să facă mișcare, ca mijloc de prevenire a bolilor cardiovasculare.

„Sănătatea este în mâinile fiecăruia dintre noi, iar implicarea comunității locale ne ajută să o protejăm mai bine. Noi, cei din Rotary, suntem dedicați comunității în care trăim, iar acum avem ocazia, din nou, să arătăm acest lucru printr-un proiect al întregului District. Așadar, din inimă pentru inimile dumneavoastră, vă rugăm să străbateți cât mai des traseul marcat în municipiul nostru și vă așteptăm alături de noi, duminică, 24 septembrie, ora 12:30, în Parcul Mic din Piața Bobâlna, pentru a face împreună o plimbare pe traseul ales. Noi ne punem inima la treabă. Tu ce faci?” – a fost invitația lansată dejenilor de rotarieni și de președintele Rotary Club Dej, Onișor Nicorec.

Din păcate, vremea nefavorabilă a reunit mai puțini participanți decât în anii trecuți. Și traseul a fost mai scurt, dar la final a strălucit soarele pentru actuala ediție, a V -a a promenadei, iar buna dispoziție generală a învins definitiv picăturile de ploaie!

„Promenada Inimilor” este un proiect internațional, implementat cu succes și în România de către Fundația Română a Inimii (FRI) și Societatea Română de Cardiologie, în parteneriat cu peste 40 de Cluburi Rotary, Rotaract și Interact din Districtul 2241 – România și Republica Moldova, alături de administrațiile locale din orașele în care activează aceste cluburi. Proiectul propune un concept simplu și inovator, ce are ca scop încurajarea publicului de toate vârstele și preocupările, să meargă pe jos pentru a-și menține sănătatea.

M. V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*