Peste 20 de produse tradiţionale au fost atestate în ultimii trei ani în judeţul Covasna, majoritatea fiind pâine de casă şi kurtoskolacs, deliciosul colac secuiesc glazurat cu zahăr ars, potrivit conducerii Direcţiei Agricole.
După legislaţia nouă a Ministerului Agriculturii din România, există 23 de produse tradiţionale atestate în judeţul Covasna, din care majoritatea pâine de casă şi kurtoskalacs. Dar, mai există ceva special, un caşcaval atestat ca produs tradiţional românesc şi un unt manufacturier preparat la Ozunca, singurul unt din ţară care e recunoscut ca fiind tradiţional.
Pentru a putea fi atestate şi incluse în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale, acestea trebuie să fie fabricate din materii prime locale, să aibă la bază o reţetă tradiţională specifică locului de prelucrare, să nu fie obţinute în mod industrial şi să dovedească un mod de lucru tradiţional.
Sursa:agerpres.ro