Conferința Internațională de Biogeografie a Carpaților, la UBB Cluj

Conferința Internațională de Biogeografie a Carpaților, la UBB Cluj

Peste 140 de cercetători din toate țările carpatice (România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Ucraina, Serbia), dar și din Cehia, Austria, Germania, Franța și Marea Britanie, participă, în perioada 28-30 septembrie, la Cluj-Napoca, la cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale de Biogeografie a Carpaților, găzduită de Universitatea Babeș-Bolyai.

„Carpații sunt, probabil, unul dintre cele mai importante centre evolutive din Europa, un hotspot pentru biodiversitate, fiind situați la intersecția mai multor regiuni biogeografice importante. Reprezintă, de asemenea, una dintre ultimele zone de pe continentul nostru care mai posedă încă habitate naturale bine conservate”, arată organizatorii, în prezentarea evenimentului. De aceea, conferința se va axa pe toate aspectele legate de biodiversitate, biogeografie și evoluție în regiunea Carpatică, de la specii, la ecosisteme, de la plante, la animale, precum și alte grupuri biologice.

Organizată de de Facultatea de Biologie și Geologie și Grădina Botanică „Alexandru Borza” din cadrul Universității Babeș-Bolyai, împreună cu Institutul de Cercetări Biologice din Cluj-Napoca, această conferință face parte dintr-o serie de evenimente științifice din cadrul unei colaborări internaționale mai largi, care cuprinde, pe lângă instituțiile clujene, centre de prestigiu în studiul biodiversității lanțului carpatic din Cracovia și Praga.

Mai multe informații se pot găsi pe pagina conferinței http://carpathians-biogeography2017.conference.ubbcluj.ro/.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*