Sindicaliştii de la Ambulanţă ies în stradă!

Sindicaliştii de la Ambulanţă ies în stradă!

Sindicaliştii de la Ambulanţă, ies în stradă joi, 28 septembrie. Nemulţumiţi de reglementările referitoare la salarii aceştia vor organiza un miting de amploare, în speranţa ca vor sensibiliza guvernul şi că vor soluţiona o parte din revendicări. Serviciul de Ambulanță Dej participă la acțiunile de protest.

Potrivit unui comunicat de presă, angajaţii care vor participa la protest vor purta echipamentul de lucru obligatoriu. „Locul de adunare va fi stabilit de comun acord cu conducerea fiecărei unităţi, fără a fi blocat accesul la ieşire şi intrare a ambulanţelor operative”, se arată în document. Concret, la ora 11.00,ambulanţele care vor fi în aşteptare vor folosi sistemele acustice şi luminoase timp de 30 de secunde, apoi se poate difuza IMNUL Ambulanţei urmat de citirea COMUNICATULUI care cuprinde lista de revendicări. Se anunţă calendarul acţiunilor care urmează a fi organizate după data de 04 octombrie. La această manifestare se poate invita şi presa locală. Recomandăm ca interviurile cu presa să fie în baza celor 3 puncte din comunicat. La ora 12.00 se finalizează acţiunea cu folosirea timp de 1 minut a sistemelor acustice şi luminoase a ambulanţelor aflate în aşteptare. Coordonarea acestei acţiuni este făcută de preşedintele organizaţiei sindicale membră în FNSAR, sau de altă persoană din organul de conducere al organizaţiei delegate de către acesta” se arată în comunicat.

Starea parcului auto şi deficitul de personal, printre nemulţumiri Principala nemulţumire a sindicaliştilor e legată de salarizare. Aceştia susţin că veniturile lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, se vor diminua de la 1 ianuarie 2018, odată cu aplicarea regulamentului de sporuri. Pierderea tichetelor de masă va duce şi ea la diminuarea salariilor de la 1 ianuarie 2018. De asemenea, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*