Femeia, la 40 de ani

Femeia, la 40 de ani

De multe ori, a împlini 40 de ani produce o cădere în sufletul multor femei. Nu mai ai 20 de ani, e clar. Dar, iată, nu mai ai nici 30! Și nici măcar ..39! De azi înainte vârsta ta începe cu 4 și numai ai așa de mult – ți se pare – până te vei ciocni de semicentenar!

Dar nu! Psihologii sunt gata să te susțină! Nu ai voie să cazi în depresie! La urma urmei, fiecare vârstă vine cu ceva nou, redescoperă-te, începe o nouă viață!
Iar dacă vrei să vezi care sunt avantajele extraordinare ale femeilor de 40 de ani, parcurge rândurile de mai jos:

1. Cred mereu în „mai bine”, pentru că lucrurile rele deja au avut loc în viața lor, iar faptul că le-au supraviețuit, înseamnă tocmai că sunt pregătite să creadă în „mai bine”. Și sunt capabile să-l descopere, chiar și acolo unde cele tinerele nici nu bănuiesc! Au deja o privire versată, un auz antrenat și mâini din cale-afară de fine. De aceea, astfel de femei atrag binele.

2.Sunt frumoase. Nu, nu sunt numai simpatice, ele chiar sunt frumoase, și asta pentru ca au acceptat că au un astfel de fund, un astfel de bust, astfel de nasuri și astfel de picioare. Ele s-au învățat să se iubească, așa că sunt gata să fie iubite și de alții. Acest secret îl știu doar ele, femeile de 40 de ani!

3. Au depășit demult acele obsesii pentru „milioane”, „carieră”, „succes”, „statut social”. Știu acum, foarte precis, că ceea ce e cu adevărat important în viață nu este ceea ce vedem la televizor, citim pe internet sau pe rețelele de socializare sau auzim la cursurile de dezvoltare personală. Știu că ceea ce este mai important în viață este viața însăși: gustul ei, culoarea ei, ritmul, mirosul, știința de a te bucura de fiecare zi.

4. Au renunțat demult la frazele standard, la tehnicile de cucerire și la ținutele păstrate pentru ocazii.
Au renunțat să fie într-o căutare activă. Ele au găsit persoana de care aveau de fapt atâta nevoie , în toți acești ani: pe ele însele, cele adevărate. Și au constatat că sunt din cale-afară de interesante și pentru cei din jur. Pentru toți, cu precădere pentru bărbații deosebiți.

5. Au reînvățat să plângă în hohote și să râdă din toată inima. Au reușit să scape de tot felul de constrângeri, de reguli sociale, de obligații, interdicții și permisiuni. Ele urăsc acele vremuri în care trebuiau să țină spatele drept, indiferent de ceea ce simțeau pe dinăuntru, s-au săturat să zâmbească atunci când le venea de fapt să plângă și să încuviințeze, când de fapt ar fi trebuit să-i pocnească drept în mutră pe respectivii. S-au săturat să se abțină, s-au relaxat cu totul și au ieșit la suprafață așa cum sunt ele: vii, adevărate, pline de sentimente.

6. Trăiesc tot atât de natural precum respiră : ba accelerat, ba lin, ba în șoaptă, aproape insesizabil, ba tumultuos și pasional. Respiră, așadar, în ritmul vieții și trăiesc în ritmul respirației. În sfârșit, acum, după 40 de ani, au reușit acest lucru: să trăiască simultan cu viața.

7. Femeile de 40 de ani sunt teribil de curioase.
Nu știm cum s-a întâmplat, dar acel ” știu, nu mă-nvăța tu pe mine!” se transformă deodată în ” Vai, fetelor, ce de provocări sunt în jurul nostru!” Dansuri, yoga, filme, cărți, călătorii în jurul lumii și artă culinară… Abia acum încep să trăiască cu adevărat, să-și descopere talentele, înclinațiile, încep să picteze, să facă mărgele, să se cațere prin munți. Și culmea! Le reușește foarte bine!

8. O femeie de 40 nu este nicidecum o „tanti”!
Poartă fuste mai lungi pentru că se poartă și pentru că îi stă bine. Poartă și fuste scurte. Și jeanși. Și bijuterii – uneori chiar și gablonzuri, dacă sunt de calitate. Bijuteriile scumpe sunt abandonate în sertare. Femeile de 40 de ani nu mai trebuie să demonstreze nimănui că au diamante și safire. Important pentru ele este să se placă ele pe ele însele. Nu mai vor să audă de „modă”, „trenduri”, „sezonul viitor”, ci sunt subordonate propriului „frumos”. Și acest frumos al lor este plin de feminitate, căldură și răbdare.

9. Femeile de 40 de ani renunță să mai calculeze caloriile. Și asta pentru că dragostea, interesul pentru ceva anume, mișcarea, necunoscutul , provocările de orice fel sunt mult mai eficiente decât sălile de fitness sau chirurgii plasticieni. Ei da, de aceea au și devenit atât de frumoase!

10. Femeile de 40 de ani au lăsat demult în urma lor toate time-managementurile, discursurile motivaționale și cursurile de dezvoltare personală. Ele cunosc bine valoarea fiecărui minut, reușesc să facă o mulțime de lucruri, nu întârzie niciodată, pentru că nu se grăbesc nicăieri. Nu obțin cu orice preț. Nu se luptă. Nu caută să demonstreze nimănui nimic. Ele trăiesc pur și simplu, și se bucură de viață. Și știu că, odată cu trecerea anilor, lucrurile vor deveni și mai interesante!

Sursa: bloglady40.ru; femeiede10.ro
Foto: wikimedia.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*