500 de ani de la  afișarea tezelor lui Martin Luther, marcaţi la Bistriţa

500 de ani de la afișarea tezelor lui Martin Luther, marcaţi la Bistriţa

În 2017 se împlinesc 500 de ani de la legendara afișare a tezelor lui Martin Luther ( 1483-1546) pe ușa bisericii Reședinței din Wittenberg.

Declanșată de experiențele personale de credință ale lui M. Luther, profesor de teologie și călugăr al ordinului augustian, Reforma a dat naștere unor schimbări profunde la nivel bisericesc și social care au marcat viața cotidiană a semenilor epocii, ea fiind făcută de oameni pentru oameni. De aceea Reforma nu s-a limitat la vorbitorii de limbă germană răspândindu-se în întreg spațiul european, inclusiv în Transilvania.
Pentru a marca jubileul Reformei, vă așteptăm alături de noi, marți 31 octombrie 2017, de la orele 13.00 la vernisajul ”Reforma în Europa de Răsărit: Transilvania”, pentru a marca împreună cei 500 de ani scurși de la debutul reformei religioase. Evenimentul se va desfășura la Casa Argintarului (Centru German Bistrița), strada Dornei, nr. 5.

Organizatori: Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, și Parohia Evanghelică C. A. Bistrița. Manifestarea e sprijinită de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Forumul Cultural German pentru Europa de Est.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*