Deputatul Dan Barna este noul președinte al USR

Deputatul Dan Barna este noul președinte al USR

Deputatul Dan Barna este noul președinte al Uniunii Salvați România (USR), ales în cadrul Congresului extraordinar al partidului desfășurat sâmbătă la Poiana Brașov.

Dan Barna a obținut 127 de voturi din cele 191 exprimate, iar contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, 50 de voturi.

După anunțarea rezultatelor, Dan Barna a declarat că unul dintre primele lucruri pe care le va face în perioada următoare va fi să ia legătura cu toate filialele care au decis să nu participe la congres, pentru a pune capăt „zbaterii” în care s-a aflat în ultima perioadă partidul. Deputatul de Sibiu a mai menționat că extinderea și creșterea partidului reprezintă unul dintre obiectivele sale prioritare. Potrivit acestuia, Congresul extraordinar organizat la Poiana Brașov a fost statutar, la acesta participând un număr mare de delegați.

Contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, a declarat că îi va fi în continuare alături și a îndemnat toți membrii partidului, care au participat sau nu la acest congres, că dea dovadă de „înțelepciune, moderație și echilibru”.

Dan Barna s-a născut pe 10 iulie 1975, iar în 2016 a fost ales deputat de Sibiu pe lista USR.

Congresul extraordinar al USR a fost organizat ca urmare a demisiei lui Nicușor Dan, fondatorul acestei formațiuni politice.

agerpres.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*