Războiul matematicilor aplicate la popor

Războiul matematicilor aplicate la popor

CURENTUL constată că Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a replicat cu nesimțire: „Sindicaliştii să înveţe matematică” argumentând că salariile nu vor scădea pentru că a vorbit ea cu reprezentanții patronatelor și aceștia i-au promis că nu vor scădea salariile. Olguța, în incompetența ei crede că în mediul privat e servilismul din politică și că patronatele astea sunt un fel de șefi ai tuturor firmelor private.

„Cred că am explicat de o mie de ori că brutul devine cheltuiala totală a angajatorului, după cum ați văzut că se întâmplă prin hotărârea de guvern care este dată pentru salariul minim pe economie. Pentru că brutul, conform programului de guvernare, trebuia să fie 1.550 de lei, dar este 1.900 de lei tocmai pentru că se transformă cheltuiala totală a angajatorului în noul brut. De altfel, vreau să vă spun că ieri am avut Consiliul Tripartit la care au participat toți liderii de confederații naționale și patronatele. Domnul Hossu, cum face dumnealui de fiecare dată, interpretează vorbele noastre. Așa le-a interpretat ieri și pe cele ale reprezentaților patronatelor.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a absolvit Facultatea de Electronică din București în 1978, lucrând timp de nouă ani ca cercetător științific. Deci omul e tobă de matematică și nu ne referim la aritmetica celor patru operații. Olguța Vasilescu a absolvit Limbi străine la Facultatea din Craiova și a fost acuzată că și-a plagiat cu nesimțire doctoratul.

Cu un astfel de nivel intelectual, Olguței probabil i-a fost greu să înțeleagă cum se calculează netul din brut. Dar acum după ce a reușit să înțeleagă în sfârșit cum se face, e convinsă că ea deja știe matematică.

Trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, din 2018, rămâne subiect de dispută între Ministerul Muncii şi sindicate, constată GÂNDUL. Olguţa Vasilescu susţine că lefurile nu vor scădea, în vreme ce Bogdan Hossu o acuză că „minte cu tupeu”.

Guvernul nu va introduce în Codul fiscal nicio prevedere care să-i oblige pe patroni să nu scadă salariile nete, după ce plata contribuțiilor va trece de la angajator la angajat, spune Ministrul Muncii. Olguța Vasilescu dă asigurări că acest lucru nu va fi necesar, pentru că reprezentanții patronatelor dau asigurări că actualul nivel al salariilor va fi menținut, amintește CAPITAL.

Pe de altă parte, Bogdan Hossu a explicat că din creșterea de la bugetari de 25%, omul va rămâne net cu doar 4% iar despre mediul privat, acesta a spus că salariile vor scădea cu cel puțin 15%. “Guvernul nu mai vrea să dea actul normativ care să oblige angajatorii să crească salariile datorită acestui transfer de taxe şi se bazează pe angajamentul organizaţiilor patronale că sunt nerăbdătoare şi vor face această creştere”, a explicat Bogdan Hossu.

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*