ISU Cluj: 166 de situaţii de urgenţă gestionate de pompieri în weekend

ISU Cluj: 166 de situaţii de urgenţă gestionate de pompieri în weekend

Pompierii militari clujeni au derulat la sfârşitul săptămânii trecute nu mai puţin de 166 de misiuni. Astfel, slavatorii din cadrul ISU „Avram Iancu” au intervenit şi în 26 de situaţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, din care cinci pentru singerea incendiilor, un incendiu de vegetaţie uscată, o misiune de asistenţă persoane, cinci misiuni privind asigurarea măsurilor PSI la evenimente publice, o misiune de recunoaştere în teren, o misiune de salvare animale şi 12 alte intervenţii.

De asemenea, pompierii au intervenit şi în 140 de cazuri privind urgenţe medicale după cum urmează: şase intoxicaţii, opt afecţiuni cardiace, 37 traumatisme (nu din accidente), şase stopuri cardio-respiratorii, 64 afecţiuni medicale generale, opt transporturi interclinice medicale, şase accidente rutiere (prim-ajutor) şi trei persoane asistate.

Au fost desfăşurate şi două intervenţii pentru descarcerare urmare a accidentelor rutiere.

De asemenea, au fost continuate acţiunile de control inopinat privind prevenirea şi stingerea incendiilor la cluburi şi discoteci de pe raza judeţului Cluj. Astfel, cadre ale Inspecţiei de Prevenire au executat la acest sfârşit de săptămână, controale la unităţi de acest tip, fiind aplicate amenzi în cuantum de 10.300 lei.

Dintre intervenţiile desfăşurate a fost intervenţiile pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul a două accidente diferite în care au fost implicate autocisterne, unul pe raza localităţii Bucea şi cel de-al doilea pe raza localităţii Fundătura. Din fericire nu au fost persoane rănite şi doar cisterna avariată în localitatea Bucea avea încărcătura în cisternă, respectiv combustibili auto, însă fără a înregistra scurgeri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*