Proteste în țară față de proiectul de modificare a Legilor Justiției – mii de persoane în stradă

Proteste în țară față de proiectul de modificare a Legilor Justiției – mii de persoane în stradă

Mii de persoane au protestat duminică seara, în București și mai multe orașe din țară, față de proiectul de modificare a Legilor Justiției și a altor proiecte legislative, dar și față de politicienii din coaliția de guvernare. Protestatarii sunt nemulțumiți și de faptul că au fost eliberați pușcăriași periculoși care au creat nesiguranță în rândul populației.

În București, după un marș pe traseul Piața Victoriei — Piața Romană — Piața Universității — Piața Unirii — Piața Constituției, protestatarii, al căror număr în punctul maxim a depășit 15.000, potrivit unor surse din Jandarmerie, s-au oprit vreme aproximativ o oră, pe Bd. Libertății, în fața Palatului Parlamentului, unde au continuat să-și strige nemulțumirea folosindu-se inclusiv de vuvuzele, fluiere și portavoci.

Potrivit AGERPRES, aproximativ 13.000 de persoane au protestat în Timișoara, Cluj Napoca, Sibiu, Iași și Brașov.

Aproximativ 3.000 de persoane au protestat în centrul orașului Cluj-Napoca cerând demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, și scandând împotriva Guvernului PSD.

Peste 2.000 de oameni au manifestat în centrul municipiului Sibiu împotriva PSD într-un miting neautorizat, potrivit autorităților. Doru Apostol, unul dintre organizatori, cel care a făcut apelul pe o rețea de socializare, a declarat pentru AGERPRES că numărul celor strânși în Piața Mare e posibil să crească până la finalul marșului. Oamenii s-au încolonat și merg pe principala pietonală din oraș, pe Nicolae Bălcescu, scandând „DNA să vină să vă ia!”, „PSD, ciuma roșie”, „Justiție, nu corupție”.

Circa 3.000 de persoane au protestat pașnic în Piața Victoriei din Timișoara, duminică seara, potrivit organizatorilor. Ei au scandat lozinci antiguvernamentale și anti-PSD și ALDE, s-a auzit, din nou, buciumul, la fel ca și la protestele din februarie, semnal al chemării la unitate și la ”atitudine socială împotriva abuzurilor”.
a scandat ”România trezește-te”, ”Jos guvernul”, ”Nu cedăm, rezistăm”, ”Nu vrem să fim o nație de hoți”, ”PSD ciuma roșie”, ”Jos corupția, jos minciuna”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea și Dorneanu”. ”Vin vremuri grele cu această guvernare, să dăm cu ei de pământ! Să nu uite Dragnea că Timișoara și România nu sunt slugile lui”, au spus protestatarii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*