PIXEL-ART, ediția 2017

PIXEL-ART, ediția 2017

Concursul Pixel-Art 2017, organizat de Cercul de Pictură și Cercul de Informatică din cadrul Clubului Copiilor Dej, s-a încheiat joi, 9 noiembrie, cu vernisarea desenelor câștigătorilor, evenimentul fiind urmat de Carnavalul „Luminițele Toamnei”. Diplomele care au revenit premianților și invitaților din Gherla și Nușeni, au fost înmânate de profesorii Loredana Tomșa și Vasile Țîra, directorul Clubului Copiilor Dej, numeroase premii fiind acordate și participanților la carnaval: de popularitate, originalitate, creativitate, cel mai reușit costum etc.

Ediția a VII – a a Concursul regional de tehnici artistice plastice și artă digitală, cu participare națională, coordonat de prof. dr. Loredana Tomșa și prof. Oana Broaina, s-a desfășurat cu participare directă și online și a reunit elevi din şcoli, palate şi cluburi ale copiilor din județele: Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Gorj, Maramureș și Sălaj, respectiv: Palatul Copiilor din Alba Iulia; Clubul Copiilor Lipova -Arad; Palatul Copiilor Arad; Școala Gimnazială Nușeni (Bistrița-Năsăud); Clubul Copiilor Gherla; Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla; Școala Gimnazială nr. 1 Gherla; Colegiul Național ,,A. Mureşanu” Dej; Liceul Tehnologic ,,C. Brâncuşi” Dej; Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dej; Clubul Copiilor Dej; Școala Gimnazială Specială Dej; Clubul Copiilor Huedin; Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe (Covasna); Colegiul Naţional ,,Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei (Maramureș); Clubul Copiilor Cehu Silvaniei (Sălaj) și Clubul Copiilor din Motru, Gorj.

În cadrul concursului au fost jurizate 180 de lucrări având ca temă „Serbările Toamnei”, realizate în diferite tehnici (desen pe hârtie milimetrică, colaj, pictură, grafică pe calculator sau cu ajutorul tabletei grafice, alte tehnici tradiţionale utilizate într-un mod neconvenţional şi care pot produce compoziţii “pixelate”), juriu acordând, conform regulamentelor concursurilor înscrise în CAER, un număr de 47 de premii, la patru categorii de vârstă (5-8, 9-11, 12-14 și 15-18 ani), pe trei secţiuni: Grile-paint, Pointilism şi Gif-animat.

Potrivit profesoarei dr. Loredana Tomşa, coordonatoarea Cercului de Pictură de la Clubul Copiilor Dej şi iniţiatoarea acestui proiect, obiectivele concursului au urmărit, ca de fiecare dată, dezvoltarea creativităţii artistice-plastice la elevi prin utilizarea TIC sau a tehnicilor convenţionale în moduri neconvenţionale, originale, dar şi promovarea creaţiei şi educaţiei artistice în concordanţă cu exigenţele unei societăţi bazate pe informaţie, cultură digitală şi educaţie continuă. Obiective atinse, cu siguranță, care îi îndreptățesc pe organizatori să spere ca a 8 – a ediție să intre în calendarul concursurilor naționale CAEN.

La final, organizatorii au ținut să aducă mulțumiri „participanților, juriului concursului, profesorilor colaboratori și oamenilor inimoși care au asigurat suportul tehnic și material pentru buna desfășurare a concursului. Mulțumim de asemenea părinților care au susținut prima ediție a carnavalului „Luminițe de Toamnă”, secțiunea cu participare directă a concursului. Acest proiect educativ artistic desfășurat printr o muncă susținută de colaborare între factorii implicați: cercurile de la Clubul Copiilor Dej, partenerii școlari, sponsori, părinti, presă și comunitatea locală, a demonstrat încă o dată că educația nonformală desfășurată prin intermediul activităților și concursurilor extrașcolare, la Clubul Copiilor din Dej se face dedicat și cu seriozitate, dovadă numărul mare de participanți de la an la an și calitatea deosebită a lucrărilor realizate de copii…”

M. Vaida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*