Monitorizarea depozitelor de deșeuri, inclusă în atribuțiile Poliției Locale

Monitorizarea depozitelor de deșeuri, inclusă în atribuțiile Poliției Locale

Guvernul a decis că atribuțiile Poliției Locale în domeniul protecției mediului vor include și monitorizarea depozitelor de deșeuri, în scopul prevenirii declanșării unor incendii cu consecințe grave pentru viața oamenilor, mediu și bunuri materiale.

Atribuțiile Poliției Locale în domeniul protecției mediului vor include și monitorizarea depozitelor de deșeuri, în scopul prevenirii declanșării unor incendii cu consecințe grave pentru viața oamenilor, mediu și bunuri materiale, măsura fiind aprobată de Guvern în ședința de joi, printr-o Ordonanță de Urgență care completează art. 9 din Legea poliției locale nr. 155/2010.

„Situația extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiile recente la mai multe depozite de deșeuri și de riscul ca acest tip de incident să se producă tot mai des”, se arată într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Totodată, potrivit sursei citate, s-a avut în vedere evitarea sancționării României de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), în contextul deciziei Comisiei Europene (CE) de a sesiza această instituție pentru neîndeplinirea, de către țara noastră, a obligației de a închide depozitele de deșeuri neconforme, potrivit prevederilor Directivei 1999/31/CE.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*