Lucrări de modernizare la grădinițele din Câțcău și Bogata de Sus

Lucrări de modernizare la grădinițele din Câțcău și Bogata de Sus

O nouă grădiniţă va fi construită în comuna Cătina, iar alte două, una din comuna Câțcău şi alta din Bogata de Sus vor fi supuse unor lucrări de modernizare şi reabilitare. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a anunţat că deja a emis autorizaţiile pentru construirea, respectiv reabilitarea sau modernizarea celor trei unităţi de învăţământ preuniversitar.

„Sunt convins că investiţiile în infrastructura educaţională din aceste trei localităţi vor contribui decisiv la creşterea gradului de acces al copiilor şi tinerilor la educaţie. Dorinţa noastră este ca şi în mediul rural copiii aflaţi la început de drum să poată învăţa într-un mediu plăcut şi sigur, care să îndeplinească toate cerinţele europene”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În ceea ce priveşte edificarea grădiniţei din localitatea Cătina, aceasta va dispune de un regim de înălţime P+E, cu o suprafaţă utilă de 441,5 mp, iar dotarea se va face cu mobilier şi echipamente ultramoderne, conform celor mai exigente standarde în domeniu. Clădirea grădiniţei va cuprinde încăperile destinate grupelor de copii, respectiv cea de primire, coridor, precum şi spaţii pentru activităţi – două săli de grupă şi o sală multifuncţională. În acelaşi timp, grădiniţa va mai dispune de un cabinet medical, izolator – camera destinată separării cazurilor suspecte de boală, spaţii administrative şi încăperi destinate personalului de educaţie şi de îngrijire.
Partea exterioară a construcţiei va cuprinde zona cu aleile pietonale, zona curţii de recreaţie – groapa de nisip, mobilier de exterior şi echipamente de joacă, precum şi o zonă verde – un loc de joacă cu gazon natural, flori şi arbori pitici.

Un alt obiectiv autorizat de preşedintele Consiliului Judeţean, grădiniţa din satul Câțcău, va fi modernizată. Lucrările vor viza modificarea compartimentării, amenajarea acceselor şi mansardarea corpului de clădire existent. În prezent, imobilul dispune de un regim de înălţime S+P, cu o suprafaţă construită de 367 de mp, urmând ca la finalul lucrărilor clădirea să aibă un regim de înălţime S+P+M, cu o suprafaţă desfăşurată de 734 de mp. Totodată, urmează să aibă loc împrejmuirea proprietăţii, realizarea de amenajări exterioare care să cuprindă circulaţii pietonale, alei şi parcări, amenajarea unui loc de joacă pentru copii şi a unor spaţii verzi.
În ceea ce priveşte lucrările de reabilitare a grădiniţei din localitatea Bogata de Sus, acestea vizează, în principal, amenajarea unui grup sanitar şi a unei săli pentru centrala termică, respectiv construirea unui bazin vidanjabil.

cjcluj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*