Roaming zero, cartele mai scumpe. Mari companii de telefonie, anchetate de ANCOM

Roaming zero, cartele mai scumpe. Mari companii de telefonie, anchetate de ANCOM

Eliminarea roamingului, o măsură salutată de milioane de români, riscă să se transforme într-un scandal de proporții. Clienții acuză companiile de telefonie mobilă că oferă tarife naționale la convorbirile în roaming doar pentru cartele mai scumpe. În replică, operatorii de telecomunicații reclamă că românii abuzează de acest serviciu. Potrivit Agerpres, Autoritatea de Reglementare în Comunicații a început o anchetă.

Două mari companii de telefonie mobilă sunt investigate de Autoritatea de Reglementare în Comunicații. Instituția a primit sesizări din partea clienților care reclamă că sunt nevoiți să plătească mai mult, în medie cu doi euro, pentru cartele dacă vor să beneficieze de tarife naționale la convorbiri în roaming. De asemenea, consumatorii sunt nemulțumiți că acum primesc un număr mai mic de minute și mai puțin trafic de Internet.

Scandalul a apărut la mai puțin de cinci luni după ce Uniunea Europeană a eliminat tarifele de roaming.

Reprezentanții companiilor de telefonie mobilă susțin că românii din Diaspora ar fi cumpărat în număr mare cartele din România pentru a le folosi în țările în care domicialiază. Astfel au beneficiat de tarife mai mici decât ar fi fost normal și au adus un prejudiciu operatorilor.

Ancheta Autorității de Reglementare în Comunicații ar urma să fie gata până la sfârșitul anului. Operatorii de telefonie mobilă riscă amenzi dacă au încălcat regulamentele europene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*