Sătui să tot vândă în pierdere, micii fermieri au scumpit kilogramul de carne de porc. De la 5 lei anii trecuți, în unele cazuri cer acum și dublu! O creștere substanțială care s-ar putea regăsi și la raft, chiar înainte de sărbători. Oficialii spun însă că scumpirea este nejustificată.
Fermierii spun că prețul cerealelor a crescut, iar cei 10 – 11 lei ceruți acum i-ar ajuta să nu mai iasă în pierdere.
La sate, cei mai mulți cresc porci pentru consumul propriu, dar se mai găsesc câțiva care vând din porcii din gospodărie. Prețul este în jur de 11-12 lei pe kilogram.
Cei care vor să își facă aprovizionarea pentru luna decembrie pot chiar să cumpere porci de pe internet.
Înaintea sărbătorilor de iarnă, prețul cărnii de porc ar putea crește. Asta deși autoritățile susțin că nu există niciun motiv pentru scumpiri.
Până în galantare însă, prețul unui kilogram de carne de porc ajunge să mai crească cu câțiva lei.
Uneori, chiar să se dubleze.