Anul acesta, Romania a inaugurat 15 kilometri de autostradă!

Anul acesta, Romania a inaugurat 15 kilometri de autostradă!

Continuăm cu recorduri negative atunci când vine vorba despre autostrăzi. După ce anul trecut nu a fost finalizat niciun kilometru, acum ne pregătim de o altă situație rușinoasă. Din cei 90 de kilometri de autostrăzi, planificați pentru inaugurare, rămânem doar cu cei 15 dați în folosință în luna martie.

Compania de autostrazi anunță că nu poate face recepția a 75 de kilometri între Sebeș-Turda și Lugoj-Deva. Pe unele tronsoane au apărut deja fisuri iar pe altele lucrările sunt întârziate.

Șoferii mai au de așteptat până când vor circula pe autostrada Sebeș – Turda, care trebuie să lege A1 de A3. Primii 30 de kilometri sunt aproape complet asfaltați, dar cel mai probabil Compania de Autostrăzi nu va face recepția în acest an. Pe lotul 3 au apărut fisuri în sistemul de drenare a apei. Şi mai sunt şi alte probleme.

Situaţia este şi mai gravă pe 44 de kilometri ai autostrazii Lugoj-Deva care trebuiau finalizați în acest an. Alunecările de teren au provocat surparea terasamentului iar o grotă cu lilieci a oprit o vreme şantierul.

Oficiali din Ministerul Transporturilor, care au dorit să își păstreze anonimatul, susțin că problemele apar din cauza contractelor care au şi finanțare euroepană. Compania de Autostrăzi nu poate să ceară remedierea defectelor decât la finalul lucrărilor şi nu când sunt descoperite.

Aşa că din cei 90 de kilometri de autorstrăzi care trebuiau inauguraţi în acest an, 75 au probleme de construcţie.

Anul acesta, Romania a inaugurat 15 kilometri de autostradă și are în total 750 de kilometri.

Vecinii bulgari au 800 de kilometri, iar ungurii peste 1.400, aproape de două ori mai mult decât noi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*