Cartofi de post cu usturoi, la cuptor

Cartofi de post cu usturoi, la cuptor

Dumnezeu a dat libertate oamenilor sa mănânce orice. În cele din urmă însă, credincioșii au ajuns să țină post. Să ne amintim totuși că postul nu este o dogmă, el regăsindu-se în Sfânta Scriptura.

Vechiul Testament evidențiază că la început a existat dorința omului de a se pregăti pentru anumite evenimente care au darul de a-l pune în legătură cu Dumnezeu, cu „persoanele treimice”(Sfânta Treime), cu diferite sărbători deosebite din punct de vedere spiritual. Moise s-a pregătit pentru întâlnirea cu Dumnezeu, de pe Muntele Sinai, printr-un post total (fără mâncare și băutură timp de 40 de zile). Dar nu la un post negru va îndemn azi. Ci la ponderare… De-aceea se cuvine să vă dau o rețetă, pe care o puteți pregăti oricând, în următoarele 6 săptămâni.

Pentru CARTOFI CU USTUROI LA CUPTOR ai trebuință de:

8 cartofi de mărime potrivită, 20 caței de usturoi, 1 ceapă, sare, 2 linguri ulei. Cartofii se curăță, se spală și se taie în două pe lung, apoi feliuțe subțiri cam de 5 mm. Într-o cratiță, se pun la fiert în apa care să-i acopere doar cu 2-3 cm, adăugându-se și ceapa tăiată în două. Se lasă să clocotească la foc mic 10 minute. Usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pune ulei pe fundul unui vas, ungându-se și pereții. Se strecoară cartofii și se așază în vasul pregătit. Deasupra se presară usturoiul tocat, eventual puțină boia de ardei dulce și o parte din zeama scursă. Vasul se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Poftă bună!

Simona Lazăr

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*