IPJ Cluj a înregistrat  primele cazuri de furturi de brazi pentru Crăciun

IPJ Cluj a înregistrat primele cazuri de furturi de brazi pentru Crăciun

În judeţul Cluj s-au înregistrat deja primele cazuri de furturi de brazi pentru Crăciun, a anunţat Biroul de presă al IPJ Cluj.

Astfel, în cadrul unei acţiuni a poliţiştilor din Mărişel şi Beliş privind combaterea infracţiunilor silvice a fost prinsă o persoană care transporta 15 de brazi argintii în valoare de 10.000 lei. ‘’În zona denumită popular Valea Leşului, poliţiştii au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Gilău, care transporta brazi, pe care i-ar fi tăiat fără drept din acea pădure’’, a arătat IPJ Cluj, precizând că bărbatul va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept şi furt de arbori. De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au mai prins o persoană din Mărişel care transporta peste 7 metri cubi de material lemnos (grinzi, dulapi etc.), în valoare de circa 3.800 de lei, pentru care a prezentat un aviz nevalabil.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, autoutilitara a fost confiscată, conform prevederilor legale.

Poliţiştii clujeni au anunţat că vor intensifica în perioada următoare acţiunile de prevenire şi depistare a tăierilor ilegale de brazi pentru Crăciun.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*