„Animate the Global Change” – campanie stradală, la Chiuiești

„Animate the Global Change” – campanie stradală, la Chiuiești

Clubul IMPACT „Speranța viitorului” de la Școala Gimnazială Chiuiești, județul Cluj a desfășurat duminică, 11 noiembrie, campania stradală „Animate the Global Change”, menită să ajute comunitatea în care trăiesc membrii clubului să producă schimbare pentru a crea o societate mai funcțională. Cu această ocazie, elevii participanți la activitate, au realizat și o mini cercetare pentru a măsura nivelul de „cetățenie globală a locuitorilor din Chiuiești”. S-au identificat nevoi accentuate de proiecte de dezvoltare durabilă (consumator responsabil).

Activitatea s-a realizat în colaborare cu Parohia Ortodoxă Chiuiești, preot paroh Emanuel Albu, și Fundația ”Noi orizonturi”, reprezentată de Boldor Cristina și Bora Octavian.

Proiectul „Animate the Global Change” a fost inițiat prin intermediul unui parteneriat internațional dintre Asociația A.R.T. Fusion din Romania și ACET-TOGO din Togo. Acesta cuprinde 8 țări: România, Ungaria, Portugalia, Polonia (din Europa) și Ghana, Togo, Tanzania , Nigeria (din Africa).

Campania a apărut în urma identificării unei nevoi accentuate în țările participante, de proiecte pliate pe mediu, dezvoltare durabilă și sustenabilitate.

Proiectul „Animate the Global Change” se desfășoară pe parcursul unui an. Scopul lui este acela de a le oferi membrilor asociațiilor partenere în proiect (din Europa și din Africa Occidentală), care lucrează cu tinerii, noi metodologii pe care ulterior să le folosească în comunitățile în care trăiesc pentru a produce schimbare și pentru a crea o societate mai funcțională.

„Animate the Global Change” este finanțat de Comisia Europeană, prin programul Tineret în Acțiune, Acţiunea 3.2, în parteneriat cu ACET (Togo – http://www.acet-international.org/), CISV (Coasta de Fileș – http://www.cisv.org/), Erinoor (Estonia – http://www.erinoor.ee/), YAG (Ghana – http://www.youthadvocatesghana.org/), Youth With a Global Vision (Marea Britanie – http://www.youthwithaglobalvision.org/).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*