Papa Francisc a fost ales membru de onoare al Academiei Române

Papa Francisc a fost ales membru de onoare al Academiei Române

Papa Francisc a fost ales vineri, 24 noiembrie, membru de onoare al Academiei Române, la propunerea Prezidiului acestui for. Votul a fost în unanimitate, deschis, la vedere.

Pe 8 noiembrie, Papa Francisc a acceptat invitația de a fi membru de onoare al Academiei Române, „din prietenie pentru România“. Invitația a fost lansată chiar la Vatican, de o delegație a forului de știință și cultură din țara noastră.

Însemnele academice vor fi transmise la Sfântul Scaun prin intermediul Nunţiaturii Apostolice.

Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif ales membru de onoare al Academiei Române, după Papa Ioan Paul al II-lea. Sanctitatea sa a acceptat şi a devenit membru de onoare al Academiei Române în anul 2001.

Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio (n. 17 decembrie 1938) în Buenos Aires este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*