ANPC: sute de plângeri cu privire la promoţiile de Black Friday

ANPC: sute de plângeri cu privire la promoţiile de Black Friday

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a primit câteva sute de plângeri cu privire la promoţiile de Black Friday, a declarat, preşedintele instituţiei, Bogdan Pandelică. Reclamațiile urmează să fie procesate până la sfârșitul anului.

De asemenea, potrivit șefului ANPC, în perioada Sărbătorilor de iarnă, când există o anumită dinamică a vânzărilor şi posibile promoţii, controalele ANPC se vor intensifica, astfel încât să nu existe practici comerciale înşelătoare.

Perioada de reduceri Black Friday a demarat vineri, 17 noiembrie și, potrivit datelor centralizate de PayU, coşul mediu de cumpărături a fost de 722 lei.

Peste 35% din totalul tranzacţiilor au fost realizate prin intermediul cardurilor în rate.

Principalele categorii de produse cumpărate au fost IT&C (90%), fashion (7%), eTail (home&deco, produse cosmetice, produse alimentare, vinuri, jucării) – 3% din totalul cumpărăturilor.

Cea mai mare tranzacţie înregistrată în România în platforma PayU a fost de 36.371 lei, pentru bijuterii, fiind urmată de una de 30.000 de lei pentru televizoare şi de 27.293 lei pentru electrocasnice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*