Poliția, la datorie  de  Ziua Naţională a României

Poliția, la datorie de Ziua Naţională a României

Aproximativ 24.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne acționează, zilnic, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, pentru menţinerea ordinii publice cu ocazia evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a României, a informat MAI, printr-un comunicat de presă.

Pentru prevenirea faptelor antisociale, dar şi pentru devierea şi fluenţa circulaţiei pe principalele artere vor acţiona, în medie zilnic, la nivel naţional, aproape 9.000 de poliţişti cu peste 3.400 de autospeciale.

MAI a precizat că, pe cele mai importante drumuri care converg către staţiunile montane sau alte zone, vor fi amplasate 335 de radare pentru prevenirea conducerii autovehiculelor peste limita de viteză admisă.

De asemenea, peste 4.400 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările ocazionate de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, precum şi în alte zone cu aglomerări mari de persoane.

Peste 300 de jandarmi montani vor fi la datorie pentru a veni în sprijinul turiştilor care ar putea fi surprinşi în situaţii de risc.

Zilnic, intervenţiile în situaţii de urgenţă vor fi asigurate de peste 5.000 de pompieri, cu 2.900 de autospeciale. Pentru situaţiile medicale de urgenţă sunt disponibile peste 300 de autospeciale SMURD.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătiţi să desfăşoare, în cooperare cu SMURD, misiuni medicale de urgenţă şi să acorde sprijin aerian structurilor operative. Pentru aceste misiuni sunt disponibile opt elicoptere SMURD.

Aproximativ 4.100 de poliţişti de frontieră vor veghea zilnic, iar în funcţie de situaţiile înregistrate efectivele pot fi suplimentate.

Potrivit MAI, peste 300 de angajaţi ai ministerului, inclusiv studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, vor participa, cu 60 de mijloace tehnice, la parada militară organizată în Bucureşti.

Pe 1 decembrie, în întreaga ţară, se vor organiza peste 270 de ceremonii militare, precum şi spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea a aproximativ 250.000 persoane, a anunţat MAI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*