Aeroportul  Internațional Avram Iancu Cluj, 7 decembrie – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A AVIAȚIEI CIVILE

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, 7 decembrie – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A AVIAȚIEI CIVILE

În data de  7 decembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Aviației Civile. Aeroportul  Internațional Avram Iancu Cluj se alătură tuturor celor care  celebrează acest eveniment cu o semnificație deosebită pentru aviația civilă.

7 decembrie a fost stabilită ca Ziua Internațională a Aviației Civile de către ICAO (Adunarea  Organizației Internaționale a Aviației Civile) în anul 1994, pentru a marca 50 de ani de la înființarea acestei organizații. România a aderat la Convenția privind Aviația Civilă Internațională, cunoscută ca și Convenția de la Chicago, în anul 1965.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, contribuie la dezvoltarea aviației civile prin performanțele înregistrate în fiecare an. Astfel aeroportul clujean este primul aeroport  regional în ceea ce privește traficul de pasageri. În ultimii 21 de ani acesta a cunoscut cea mai dinamică creștere a traficului de pasageri din România. Dacă în 1996 se înregistrau 32.538 de pasageri, în anul 2017, se estimează că traficul va depăși 2,7 milioane. În 2017, de pe Aeroportul Cluj sunt operate zboruri către peste 40 de destinații în 20 de țări, din Europa și Orientul Mijlociu.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Aviației Civile Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj le transmite La mulți ani și felicitări tuturor partenerilor și colaboratorilor din domeniul aviației civile!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*