Jucării periculoase şi neconforme, aflate în vânzare

Jucării periculoase şi neconforme, aflate în vânzare

Multe dintre jucăriile care se vând pe piaţă în Luna Cadourilor sunt neconforme, unele apărând şi pe site-ul RAPEX, sistemul de alertă rapidă pentru jucării cu probleme, a anunţat, vineri, derectorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel.

Potrivit acestuia, numeroase jucării conţin substanţe chimice periculoase sau prezintă risc de strangulare, sufocare sau rănire. „Luna decembrie este luna în care noi, părinţii, achiziţionăm pentru copiii noştri cadouri, jucării. O parte dintre ele se regăsesc şi pe site-ul RAPEX, sistemul de alertă rapidă pentru jucării neconforme”, a declarat, vineri, Paul Anghel. Acesta a explicat că sunt numeroase jucării periculoase care ar trebui evitate. ”Jucării care sunt umplute cu soluţii despre care nu ştim ce compoziţie au. Sau slime-uri care sunt foarte la modă pentru copiii noştri, dar despre care s-a constat că pot conţine anumite metale grele”, mai spune directorul general al ANPC.

În plus, Paul Anghel precizează că sunt jucării care au elastice sau cordoane şi pot sugruma copilul. Componentele mici ale jucăriilor, sunt, potrivit lui Anghel, alte detalii la care părinţii care vor facă o bucurie copiilor trebuie să fie atenţi pentru a nu-i pune în pericol, potrivit news.ro.

Potrivit acestuia, mai sunt în magazine animale, reptile, şerpi, care, pe lângă conţinutul de chimicale, pot sufoca, pot duce la asfixiere mecanică, potrivit news.ro. Anghel al precizat că, în timpul controalelor efectuate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, au fost depistate, de exemplu, păpuşi al căror păr se desprinde destul de uşor, dar şi puşti sau pistoale care ”dezvoltă o forţă cinetică suficient de mare ca să poată răni şi un adult, darămite un copil”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*