Parohia Ortodoxă Dej II, în pragul Sărbătorilor de iarnă

Parohia Ortodoxă Dej II, în pragul Sărbătorilor de iarnă

Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” Dej II, a organizat și în acest an o serie de activități menite să marcheze Postul Crăciunului și întâmpinarea cu fapte bune, a Sărbătorile de iarnă.

Astfel, Comitetul și Consiliul parohial, împreună cu coriștii și bunii credincioși, s-au gândit să aducă zâmbete și bucurie pe chipurile a 27 de copii mai puțin norocoși și fericiți, de la Școala Gimnazială Nr.1, Școală cu care Parohia are parteneriat, pregătindu-le pachete cu daruri constând în rechizite și dulciuri.

Însoțiți de prof. de religie Cristina Șipoș, vineri, 15 decembrie, copiii au venit la biserică și, plini de emoție au colindat, iar apoi și-au primit darurile, mulțumind celor prezenți pentru ele și pentru faptul că enoriașii parohiei s-au gândit la ei. Copiii au oferit felicitări în semn de recunoștință.

Sâmbătă, au fost vizitați cei din cartierul Sărata de Jos, cărora li s-a distribuit îmbrăcăminte , lenjerie de pat și obiecte de uz casnic.

Duminica, 17 decembrie, după slujba vecerniei a avut loc „Concertul de colinde” susținut de Corul parohiei dirijat de Iancu Petruș.

Corul a prezentat un repertoriu bogat de colinde, apreciat de credincioșii care au venit la biserică, în număr mare, ca să-i asculte. De asemenea au colindat soliștii Dorina Grad, Petra și Marin Grad, care, cu vocile lor frumoase, au încântat întreg auditoriul.

La finalul concertului a sosit și Mos Crăciun cu daruri pentru fiecare copil, daruri oferite prin grija sponsorului principal, d-na notar Viorica Modovan.


Copiii s-au bucurat și de uriașul brad împodobit, oferit în dar de către d-l Teodor Mureșan.

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*