Editura Didactică și Pedagogică va edita toate manualele

Editura Didactică și Pedagogică va edita toate manualele

Editura Didactică și Pedagogică va edita toate manualele. Proiectul de lege a trecut de Senat, fără dezbatare, luni, 18 decembrie.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop a anuntat, pe 23 august, în ședința de Guvern, că va veni cu un proiect de lege prin care Editura Didactică şi Pedagogică sa preia integral editarea manualelor şcolare, iar anul viitor toate manualele vor fi rescrise.

„Editura Didactică şi Pedagogică să preia integral editarea manualelor şcolare în aşa fel înct elevii de clasa a 5-a, toţi elevii din România să beneficieze la timp de manuale”, a arătat ministrul.

Liviu Pop a spus, o lună mai târziu, că sunt 239 de manuale pe care de cinci ani nicio editură nu le publică, de aceea va fi reorganizată Editura Didactică și Pedagogică, iar aceasta va fi obligată să publice toate manualele.

Ministrul a spus că în cazul manualelor va fi o competiție de autori, și nu de edituri, iar cei care vor să scrie carte școlară, trebuie să se concentreze pe manuale de calitate.

”Cu privire la cei 180.000 de elevi din actuala clasă a V-a, precizez că licitația a fost deschisă în 5 septembrie 2015 și finalizată în 25 august 2016, ultimele manuale fiind distribuite în 19 decembrie 2016, adică aproape la finalul semestrului I. Nu cred că este o greșeală, cred că este o eroare de sistem”, a spus Liviu Pop.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*