Acțiuni ale polițiștilor pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor

Acțiuni ale polițiștilor pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor

La data de 19 decembrie, între orele 12:00 – 14:00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secția 2 Poliție, au continuat acțiunile în sistem integrat, în colaborare cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca și cu polițiști locali din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, pe raza de competență, în principal în zona piețelor agroalimentare și a străzilor adiacente, în scopul descurajării comiterii de infracțiuni stradale și creșterii vizibilității poliției și a celorlalte forțe de ordine, în zonele cu risc criminogen, cu accent pe prevenirea deținerii și comercializării de materiale pirotehnice.

Acțiunea a avut un caracter preponderent preventiv. A fost folosit și un câine specializat în detectarea produselor din tutun.

Pe parcursul acțiunii au fost verificate persoane și vehicule, pentru a se stabili dacă au săvârșit infracțiuni ori posedă/ transportă substanțe interzise cu efect psihotrop ori materiale pirotehnice, fiind constatate un număr de 17 abateri contravenționale, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 2.600 de lei.

Tot în data de 19.12.2017, între orele 09:30-13:30, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Dej şi Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej, acţionat în sistem integrat pe raza municipiului Dej şi a comunelor arondate, în vederea combaterii cerşetoriei, pentru prevenirea accidentelor rutiere din zona de competenţă, prevenirea comiterii infracțiunilor de furt, depistarea persoanelor care comercializează ilegal pomi de Crăciun.

Cu această ocazie, au fost legitimate 93 persoane şi verificate 65 autovehicule, pentru neregulile constatate fiind aplicate 34 sancţiuni contravenționale în valoare de 7.725 lei.

Dintre acestea, 30 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 4 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Infracţiuni rutiere

De asemenea, marți, în jurul orei 12:48, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un bărbat de 40 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe str. I.P. Voiteşti din Cluj-Napoca, având permisul de conducere suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este suspendat.

La data de 20.12.2017, în jurul orei 00:24, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un bărbat de 35 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Calea Dorobantilor, din Cluj-Napoca, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sange în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

La data de 19.12.2017, în jurul orei 09:00, poliţişti din cadrul Politiei oraşului Huedin, Compartimentul Rutier, au depistat un bărbat de 34 ani, din comuna Aghiresu, jud. Cluj, în timp ce conducea pe DN1-E60, în orasul Huedin, autoturismul neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere valabil pentru nici o categorie de autovehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat şi conducerea unui vehicul fara permis de conducere, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

IJP Cluj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*