Slujbe de pomenire pentru eroii din decembrie 1989

Slujbe de pomenire pentru eroii din decembrie 1989

În toate bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate ale Patriarhiei Române va fi oficiată vineri, 22 decembrie, o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român.

De asemeni, informează Patriarhia Română, în zilele de 21 și 22 decembrie, la cimitirele, monumentele și troițele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga țară, ierarhi, preoți și diaconi vor oficia slujbe de pomenire a celor care și-au jertfit viața în urmă cu 28 de ani, pentru libertatea poporului român.

La Dej, Primăria Municipiului Dej şi Garnizoana Dej, organizează vineri, 22 decembrie, manifestări dedicate Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii .

Evenimentul se va desfășura de la ora 11:00, la Monumentul Eroilor Revoluției din Piața 16 Februarie, printr-un ceremonial militar religios.
În semn de aleasă prețuire pentru eroii Florin Oșan și Kovacs Laszlo se va intona Imnul de Stat al României, se va oficia o slujbă de pomenire, va susține o alocuțiune primarul Municipiului Dej, Morar Costan, se vor depune coroane și jerbe de flori și va defila garda de onoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*