România nesigură: 6 mii de deținuți vor fi printre noi!

România nesigură: 6 mii de deținuți vor fi printre noi!

Este tot mai limpede că Guvernul și parlamentarii pesediști construiesc o țară după chipul și asemănarea lor. O țară care va atrage infractori din toate colțurile lumii, pentru că România are toate șansele să devină raiul interlopilor de calibru mic, mediu și mare!

În acest sens, sindicaliștii gardienilor din penitenciare transmit un avertisment. Ei spun că cel puţin şase mii de deținuți vor fi puși în libertate, dacă proiectul de lege iniţiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu – referitor la reducerea unor pedepse – va fi votat.

Reprezentanții sindicali ai personalului din penitenciare sunt îngrijoraţi de propunerile din proiect, semnat de mai mulţi parlamentari PSD, care spun că persoanele condamnate până la trei ani de închisoare să facă detenţie la domiciliu, iar condamnaţii care au peste 60 de ani să iasă şi ei din închisoare, indiferent de pedeapsa pe care au primit-o. Din această categorie fac parte cel puţin şase mii de deţinuţi, din totalul de peste 23 de mii încarceraţi în prezent.

„La acest moment avem în sistemul penitenciar 4961 de condamnați la pedepse de până la 3 ani sau chiar de 3 ani. Totodată, mai avem 828 de condamnați cu vârsta peste 60 de ani. Cât despre cei cu boli grave sau incurabile, aici intrăm într-o zonă de relativitate (…) Deci avem o primă serie de 6.000 de condamnați din totalul de 23.500 de deținuți, care ar trebui puși de îndată în libertate în eventualitatea că această lege chiar se va produce”, precizează Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare.

„La acest prim pachet se va mai adăuga o serie încă necalculată, constituită din cei condamnați pentru fapte care acum sunt încriminate mai aspru, dar care prin noua lege ar fi pedepsiți cu… maxim 3 ani.

Deci în câteva serii succesive, luând în calcul și procentul de 70% de propuneri de liberare care trec de instanțe, pentru detenția non-europeană în mai puțin de 4 metri pătrați, dar și proiectul cu pedepsele alternative care încă mai levitează prin parlament în așteptarea unui alt moment propice, parcă întrezărim un peisaj macabru”, concluzionează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*