Aeroportul Internațional  Cluj a dat startul  sezonului de zboruri turistice din anul 2018

Aeroportul Internațional Cluj a dat startul sezonului de zboruri turistice din anul 2018

Pentru Aeroportul internațional ”Avram Iancu” Cluj, anul 2017 s-a încheiat cu rezultate excepționale atât din punct de vedere al traficului total de pasageri înregistrat, cât și în ceea ce privește traficul pe destinațiile charter turistice.

”Am finalizat anul cu un număr de 2.690.000 de pasageri, o creștere de aproape 50%. Ne bucurăm că a crescut și componenta de trafic turistic, Antalya fiind cea mai bună destinație. Avem creștere importantă și la traficul de marfă, 39%. Iar pentru charterele turistice, creșterea este de 22%. Deservim toată Transilvania, deși competiția este foarte mare. Avem un plan de dezvoltare să ajungem la 7 milioane de pasageri în 2032. Am finalizat în 2017 extinderea parcării cu 3 locuri de parcare pentru aeronave. Construim în 2018 încă 3 locuri. Dorim să construim o cale de rulare paralelă cu pista și avem nevoie de un terminal nou. Cel mai important obiectiv este extinderea pistei și vom solicita sprijin pentru finalizarea devierii râului Someș. Dacă nu se va realiza această extindere, din păcate vom pierde avantajul competitiv pe care îl avem. Este o competiție foarte mare, toate aeroporturile au crescut, iar implementarea acestui plan este importantă pentru păstrarea avantajului” – a declarat luni, 8 ianuarie, directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

Numărul total de pasageri înregistrat pe zborurile carter turistice în anul2017 a fost de 87.695 pasageri, în creștere cu aproape 15.000 de pasageri față de anul 2016 (respectiv o creștere de 22%), când s-a înregistrat un număr total de 67.795 pasageri pe zborurile charter.

În vara anului 2017, de pe Aeroportul Internațional din Cluj au fost operate zboruri către destinații de vacanță din 3 țări (Turcia, Grecia, Egipt), prin intermediul a 10 companii aeriene. Noutatea sezonului de vară 2017 a fost reprezentată de lansarea zborurilor charter turistice spre; Salonic, Grecia, operate de compania aeriană Ellinar și Hurghada Egipt, operate de compania aeriană AMC Airlines.

Destinația de vacanță favorită în preferințele celor care aleg să călătorească de pe Aeroportul din Cluj rămâne Antalya. La nivelul anului 2017s-au înregistrat un număr total de 39.130 de pasageri pe această destinație, reprezentând 47,5% din numărul total al pasagerilor pe destinațiile charter din anul 2017.

Astăzi în cadrul Aeroportului a avut loc lansarea zborului direct tip charter Cluj-Antalya, zbor operat de către compania aeriană Atlas Global, în parteneriat cu Prestige Tour International, începând cu 2 iunie 2018. Pachetele turistice sunt disponibile în toate agențiile de turism din țară, Prestige Tour fiind un tour-operator 100%, care îți valorifică produsele exclusiv prin intermediul agențiilor de turism.

Zborul charter va fi operat cu o aeronavă Airbus A321, cu o capacitate de 216 locuri, începând cu 2 iunie și va dura până pe 22 septembrie, având o frecvență săptămânală și plecări în fiecare zi de sâmbătă. Pe parcursul fiecărui zbor clienții vor avea catering inclus.

Prețul pentru pachetele turistice către Antalya din Cluj începe de la 333 euro/persoană, cu toate serviciile și taxele incluse astfel; transport cu avion cursă charter, 7 nopți cazare, și masă conform hotel, transfer aeroport-hotel-aeroport, asigurare medicală și storno precum și asistență turistică în limba română.

O altă destinație ce ar putea să fie operată de Prestige Tour de la Cluj este Palestina.

”Lucrăm împreună cu populația Clujului de ani de zile și avem multe idei pentru viitor. Zburăm din București, Cluj, Arad, Suceava și din acest an și din Craiova. În fiecare zi deschidem câte o nouă destinație din România. Vrem să fim prezenți și în celelalte anotimpuri din an la Cluj. Dorim pentru viitor să facem și tururi culturale. Nu vorbim doar despre Turcia, cât și despre alte destinații cum ar fi Grecia. Din București spre Iordania este noua noastră destinație, și în funcție de cerere putem să introducem această destinație și din Cluj. În acest moment avem patru destinații de iarnă din Kazahstan și Rusia. Vrem să avem destinații de iarnă și din România”, a declarat Mustafa Kadiroglu omul de afaceri turc care deține Calypso Tour din care face parte Prestige Tour.

comunicat airportcluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*