Globurile de Aur,  a 75 – a ediție

Globurile de Aur, a 75 – a ediție

La Hollywood s-a încheiat, cu puţin timp în urmă, cea de-a 75-a ediţie a premiilor Globurile de Aur. A fost primul eveniment cinematografic de acest tip al anului, unul care celebrează, din 1944, filmele şi serialele de excepţie şi care este considerat o repetiţie pentru Oscaruri. Nicole Kidman sau Gary Oldman s-au aflat printre actorii premiaţi ai serii. Aşa cum era de aşteptat, ceremonia a fost marcată de scandalurile sexuale de care a avut parte industria cinematografică americană în 2017.

O mare de culoare neagră s-a aflat pe covorul roşu înainte de ceremonia propriu-zisă. Starurile de cinema şi de televiziune, dar şi reprezentanţii presei, au răspuns apelului de a se îmbrăca în negru pentru a protesta împotriva violenţelor sexuale. Aceasta în condiţiile în care Hollywoodul a fost marcat în 2017 de acuzaţiile că un producător american de film ar fi hărţuit sexual sau violat peste 100 de femei.

În discursul său de deschidere, prezentatorul Globurilor de Aur, Seth Meyers, s-a alăturat protestului. Seth Meyers: „Ne aflăm în 2018, marijuana este în cele din urmă autorizată, iar hărţuirea sexuală nu mai este. Va fi un an bun”.

Cu siguranţă va fi un an bun pentru Nicole Kidman care a câştigat preimul Glob de Aur al serii, cea mai bună actriţă într-un miniserial sau film de televiziune, pentru rolul ei din „Big Little Lies”. Această producţie a câştigat de altfel şi premiul pentru cel mai bun miniserial. „The Handmaid’s Tale” a câştigat premierul pentru cel mai bun serial dramatic. Filmul spune povestea unei lumi distopice, în care femeile fertile devin sclave sexuale.

Cel mai bun regizor a fost desemnat Guillermo del Toro, pentru filmul „The Shape of Water”. Producţia sa a avut şi cele mai multe nominalizări, 7. Cele mai aşteptate premii au venit la final. Actorul britanic Garry Oldman a luat acasă premierul pentru cel mai bun actor într-o dramă. La feminin, trofeul i-a revenit actriţei Frances McDormand.

Şi, ultimul premiu al serii, şi cel mai aşteptat – cel mai bun film dramă. Trofeul a fost adjudecat de „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Filmul spune povestea unei mame şi lupta ei cu autorităţile locale în rezolvarea unei crime.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*