Manuale auxiliare, cu acordul părinților

Manuale auxiliare, cu acordul părinților

Rezultatele primei sesiuni de aprobare și avizare a auxiliarelor didactice au fost publicate în 5 ianuarie fiind validate, ulterior, prin ordin de ministru. Au fost avizate 1.200 de titluri.

.

Lista include titluri aferente instrumentelor didactice destinate dezvoltării competențelor elevilor. Acestea sunt elaborate de instituții, societăți științifice recunoscute la nivel național și internațional și/sau publicate de edituri de prestigiu național și internațional (ex.: Academia Română, Consiliul Britanic, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, Editurile Oxford, Cambridge etc.).

Auxiliarele curriculare sunt constituite din ghiduri metodologice care, prin conţinut, sunt în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi pe care cadrele didactice le pot selecta şi utiliza la clasă, în baza libertăţii iniţiativei profesionale, în scopul îmbunătăţirii calităţii procesului educaţional.

În consecință, profesorii vor alege manualele auxiliarele care vor ajunge pe băncile elevilor, iar părinţii îşi pot exprima acordul cu privire la utilizarea acestora.

După ce profesorii aleg lista auxiliarelor pe care doresc să le folosească la clasă, asociaţiile de părinţi din fiecare unitate de învăţământ îşi exprimă acordul pentru utilizarea acestor materiale.

Mai multe informații, pe site-ul: Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*