Ziua Culturii Naționale și Ziua Eminescu, sărbătorite luni la Dej

Ziua Culturii Naționale și Ziua Eminescu, sărbătorite luni la Dej

Luni, 15 ianuarie, începând cu ora 11.00, Primăria municipiului Dej va organiza o serie de manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale și poetului nostru național, Mihai Eminescu.

Manifestările vor debuta la bustul poetului, din Cartierul 1 Mai, cu intonarea Imnului Naţional al României, slujbă de pomenire, depuneri de jerbe şi flori, și momente literar artistice, prezentate de Mariana Reman.

Programul manifestărilor dedicate zilei de 15 ianuarie va continua de la ora 12:00 cu inaugurarea unei librării și a unei săli multimedia 3D, în incinta noului sediu al Muzeului Municipal Dej, unde va avea loc proiecția filmului documentar ”Mihai Eminescu”.

”Data de 15 ianuarie are o semnificație deosebită pentru noi românii, este ziua în care an de an sărbătorim nașterea marelui nostru poet Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale. Anul acesta, care coincide cu centenarul Marii Uniri, se împlinesc 168 de ani de la nașterea ”Luceafărului poeziei românești”.
Acest moment îl vom sărbători la fel ca și până acum, aducând un omagiu la bustul poetului din cartierul 1 Mai. Nu întâmplător am ales această zi pentru inaugurarea două obiective culturale, librăria și sala multimedia 3 D, unde vom avea o proiecție de film documentar despre Mihai Eminescu.

Sunt două investiții care, la fel ca și Centrul Cultural ”Arta”, le-am realizat pentru a ne pune în valoare trecutul nostru, pentru a ne bucura împreună de momentele importante pe plan local, zonal sau național, pentru o organiza evenimente culturale dedicate tuturor vârstelor și preferințelor. Toată săptămâna viitoare va fi dedicată marelui poet, filmul documentar despre personalitatea sa, urmând să fie difuzat zilnic, la sala multimedia, elevilor din școlile dejene” – a transmis primarul Costan Morar, printr-un comunicat remis presei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*