„Capul lui Tudose vrem”. Presa despre scandalul din PSD

„Capul lui Tudose vrem”. Presa despre scandalul din PSD

Pesediștii țin cu dinții de titlul de penibilii politicii mondiale, pe care l-au câștigat odată cu debarcarea propriului guvern Grindeanu printr-o moțiune de cenzură depusă și votată tot de ei. Lovit de noul premier Mihai Tudose în aripa Carmen Dan, Liviu Dragnea îl amenință și pe actualul premier cu demiterea. Tensiunile în PSD cresc exponențial iar partidul se îndreaptă fix spre ochiul furtunii.

Deși nu demult jurau că neam de neamul lor nu se vor mai face de rușine ca în cazul Grindeanu, pesediștii se îndreaptă cu pași mari spre demiterea, din nou, a propriului Guvern, Tudose de data aceasta. Președintele PSD Liviu Dragnea îl ameninţă acum cu demiterea pe premierul Mihai Tudose, dar nu direct ci prin intermediul oamenilor săi de încredere, anunță ANTENA3. Avertismentul vine prin vocea unuia dintre apropiaţii liderului PSD, Dumitru Buzatu. Liderul PSD Vaslui a declarat despre ruptura de la vârful partidului: „Dacă nici preşedintele Liviu Dragnea, nici premierul Mihai Tudose nu vor aborda în mod constructiv această chestiune, probabil se va ajunge din nou la demiterea prim-ministrului, iar efectele le vom vedea“.

Potrivit acestuia, ministrul de Interne Carmen Dan riscă să cadă victima înfruntării de forţe dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose.Dumitru Buzatu este considerat un apropiat al președintelui PSD, Liviu Dragnea. Rămâne de văzut dacă și șeful social-democraților se va exprima public, privind o eventuală demitere a șefului Guvernului. Până atunci, mai mulţi lideri locali au recunoscut existenţa unei rupturi în partid.

Un alt om de încredere al lui Liviu Dragnea, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, citat de ADEVĂRUL, a anunţat, joi seară, pe Facebook, că va solicita întrunirea de urgenţă a Consiliul Executiv al PSD pentru a hotărî, după ”ieşirea necontrolata şi nestatutară a premierului Tudose”, dacă social-democraţii vor mai susţine ”echipa Tudose -Ciolacu la guvernare”. Cătălin Rădulescu a afirmat că susţinerea şefului Poliţiei Române de către premier îl determină să solicite CEX al PSD retragerea sprijinului pentru echipa ”Tudose-Ciolacu”.

Și vicepremierul Paul Stănescu îşi contrazice şeful de la Guvern. Acesta este de părere că nu se impunea demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.
Nemulțumirile premierului la adresa ministrului de Interne Carmen Dan nu sunt împărtășite și de alți lideri PSD. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a apreciat joi, după declarațiile făcute de prim-ministru miercuri seară, că Dan nu ar trebui să demisioneze din Guvern, anunță COTIDIANUL. ”Acum am ajuns la discuţia în care se cere demisia ministrului de Interne. Eu cred că n-ar trebui să demisioneze, dar ar trebui să discute urgent cu primul-ministru în cursul zilei de azi şi cred că o vor şi face şi să iasă în faţa opiniei publice amândoi, cu un punct de vedere. (…) Nimeni din România şi nimeni din partid şi nimeni dintre cetăţenii României nu sunt convinşi că e necesară această ceartă”, a spus Ștefănescu.

Și președintele executiv PSD Niculae Bădălău a fost tranșant în conflictul pe care Mihai Tudose, premierul României, îl are cu Dan Carmen, constată EVENIMENTUL ZILEI. Președintele executiv al PSD este convins că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să continuie în funcție. „Doamna Carmen Dan nu trebuie să își dea demisia. În mod corect, așa trebuie. M-aș dezice dacă aș spune altceva. Partidul politic și-a prezentat programul de guvernare, a cîștigat alegerile, iar partidul trimite oamenii să reprezinte interesele. Partidul! Noi avem grijă ca acest guvern să funcționeze foarte bine, e imaginea noastră în joc. Premierul a făcut o greșeală că i-a cerut demisia, trebuia să o facă în interiorul partidului“.

Iar Tudose a fost pus la zid și de Organizaţia de Femei a PSD. Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă a declarant, citată de GÂNDUL, că Organizaţia de Femei a PSD este indignată că până în prezent trei femei au părăsit Guvernul Tudose, iar acum se încearcă demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, afirmând că „s-a încercat umilirea doamnei minsitru”. Europarlamentarul PSD a afirmat că fiecare membru al Guvernului a avut un vot de încredere din partea Comitetului Executiv al PSD şi premierul trebuie să ţină cont de acest lucru.

Social-democrații au renunțat la sloganul ”strâns uniți în jurul iubiților conducători” și recunosc public că liderii lor se ceartă ca chiorii, constată NAȚIONAL. Pe putere evident, pentru că la baza oricărui diferend doctrinar intern stă ciolanul. Un ciolan pe care Liviu Dragnea vrea să-l roadă doar el cu teleormanenii lui în timp ce restul pesediștilor salivează dând cuminți din cozi. Brăilean hotărât de baștină, Tudose vrea la rândul lui să muște după bunul lui plac din ciolan, nu să aștepte firimiturile aruncate de Dragnea. Iar de aici și până la războiul epic care ar putea să nu mai lase piatră pe piatră în PSD mai este doar un pas.

www.ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*